In welk formaat moet ik mijn bestanden aanleveren?

Afbeeldingen en logo’s aanleveren als vector, geen pixel bestanden

Artwork dient aangeleverd te worden als gevectoriseerd lijnbestand. Dit mag in de vorm van een .eps of .ai-bestand. Afbeeldingen die bestaan uit pixels zijn voor ons niet bruikbaar. Pixelafbeeldingen die worden opgeslagen als .eps of .ai zijn ook niet bruikbaar: het blijven dan pixelafbeeldingen.

Mocht u toch alleen een pixelafbeelding hebben, dan kunnen wij dat in sommige gevallen zelf omzetten naar een gevectoriseerd lijnbestand. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en eventuele kosten voor het omzetten/natekenen.

Het artwork dat u op het artikel gedrukt wilt hebben, kunt u tijdens het online bestelproces uploaden. Mocht dit op de een of andere manier niet lukken, dan kunt u altijd het bestand per mail naar ons versturen, met daarbij een verwijzing naar uw online bestelling.

Teksten in het artwork dienen te allen tijde te worden omgezet naar lettercontouren

Als uw bestand teksten bevat, dan dienen deze altijd te zijn omgezet naar lettercontouren. Niet alle computers hebben allemaal dezelfde lettertypes geïnstalleerd. Als wij het lettertype in uw bestand niet op onze computer hebben staan, en de tekst is niet omgezet naar lettercontouren, dan zal onze computer willekeurig een ander lettertype gebruiken bij het openen van het bestand. Wanneer een tekst is omgezet naar lettercontouren, dan is de tekst inhoudelijk niet meer aan te passen en kan het lettertype niet per ongeluk wijzigen.

Indien u alleen een tekst aanlevert, geeft u dan aan in welk lettertype u dit gedrukt wilt zien en lever, indien mogelijk, het betreffende lettertypebestand aan. Als wij voor een tekst geen voorkeur van een lettertype ontvangen, dan wordt de tekst in een standaard lettertype zoals Arial opgemaakt.

PMS kleuren

Wij drukken altijd in PMS (Pantone Matching System) kleuren. Indien het aangeleverde artwork niet in PMS kleuren is opgemaakt, dan mogen de kleurnummers ook los van het bestand, per mail of telefonisch, aan ons worden doorgegeven. In ons bestelproces vindt u de mogelijkheid om uw PMS kleur te kiezen in een lijst van PMS kleuren.

Indien wij geen PMS kleuren ontvangen, zullen wij zelf een voorstel doen voor een PMS kleur om in te drukken. Dit doen wij aan de hand van de kleuren in het door u aangeleverde bestand. De voorgestelde kleuren vindt u terug in de voorbeeldopmaak die u van ons ontvangt bij de orderbevestiging. Let op: deze kleuren zijn slechts een voorstel van onze zijde waarop u akkoord dient te geven alvorens wij gaan drukken.

Wij garanderen niet dat deze voorgestelde PMS kleuren overeen komen met uw daadwerkelijke huisstijlkleuren.