Werknemers onbelast belonen – Extra ruimte in 2020!

Wil jij je werknemers onbelast belonen? In 2020 is daarvoor extra ruimte!

Binnen de loonbelasting is er de mogelijkheid om vergoedingen en verstrekkingen onbelast aan je werknemers te vergoeden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kerstpakketten, een leuke mok met wat lekkers erbij of een fijne koptelefoon voor de thuiswerkers.

Tot 2020 was het zo dat je als werkgever maximaal 1,2% van de totale loonsom onbelast aan je werknemers kon vergoeden. Dit kabinet was al van plan om deze 1,2% voor de eerste € 400.000 van de loonsom te verhogen naar 1,7%.

Afgelopen vrijdag (24 april 2020) heeft het kabinet bekend gemaakt dit nog verder op te rekken, namelijk naar 3% over de eerste € 400.000. Dit is een voordeel van € 7.200! Daarboven kun je bovendien nog steeds 1,2% van de loonsom onbelast vergoeden. Op deze manier hoopt het kabinet dat werkgevers hun werknemers in deze bizarre periode een extra steuntje in de rug geven of aan het eind van het jaar belonen met een extra groot eindejaarsgeschenk.

Wil jij al die hardwerkende toppers ook extra belonen dit jaar? Kijk dan op www.relatiegeschenkenxl.nl voor al onze leuke geschenken. Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op. We staan voor je klaar!